PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

07.07.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

U SRIJEDU, 3. LIPNJA Koncert Ansambla LADO u zagrebačkom parku Maksimiru

Foto: Lado

Foto: Lado

CroExpress/Hina

Tako će građani Zagreba, a uskoro i drugih gradova Hrvatske, od srijede 3. lipnja, moći ponovno uživo uživati u koncertima Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, priopćeno je u četvrtak iz Lada.

Polusatni program koncerta
obuhvatit će devet glazbenih brojeva kontinentalne Hrvatske, izvest će ih Orkestar i solisti Ansambla LADO. Koncert je besplatan za sve posjetitelje, a u slučaju kiše se otkazuje.

Tijekom gotovo tromjesečne stanke izazvane koronavirusom, LADO je dobio novog umjetničkog voditelja, objavljivao je koncerte na svom YouTube kanalu, a premijerno je prikaz i dokumentarni filma '70' na Hrvatskoj radioteleviziji povodom Svjetskoga dana glazbe.

Također, u tom je razdoblju objavljen i kratki video tutorial 'Zaplešite s Ladom', te drugi bogati sadržaja kojim je LADO uveseljavao pratitelje na društvenim mrežama, a ponovno su pokrenuti i projekti LADO Electro, te suradnja s Neli Andreevom, solisticom folklornog ansambla Filip Kutev povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije.

'Drago nam je započeti koncertnu turneju upravo u popularnome gradskom parku Maksimiru u kojemu naši umjetnici održavaju kondicijske pripreme. Koliko god da smo bili aktivni na društvenim mrežama u ovom periodu, nedostajao nam je neposredni kontakt s našom publikom. Sada kad smo opet tu, najavljujemo da će nas Zagrepčani imati prilike još gledati tijekom narednih mjeseci u gradu Zagreb', rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac.

Kako je istaknuto, iako zbog poštivanja mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ansambl u ovom trenutku ne može održavati plesne probe, pa tako ni plesne koncerte, aktivno se dogovaraju različiti vokalni, vokalno-instrumentalni i instrumentalni nastupi kao i koncerti LADO Electra.

28.05.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.