CroExpress

– Želimo Vas informirati da diplomatsko-konzularna predstavništva Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj prilagođavaju svoj rad aktualnoj situaciji i okolnostima pandemije koronavirusa te nastavljaju s pružanjem svih konzularnih usluga, ali uz prethodnu najavu i dogovor termina putem telefona ili elektronske pošte.
U ovom smislu, zainteresirani podnositelji zahtjeva za konzularne usluge trebaju se prethodno najaviti nadležnom konzularnom uredu Republike Hrvatske u SR Njemačkoj te dobiti termin za podnošenje zahtjeva za određenom konzularnom uslugom.

Molimo za razumijevanje da se sve stranke koje će na temelju prethodno dobivenog termina pristupiti nadležnom konzularnom uredu zbog podnošenja konzularnih zamolbi moraju pridržavati svih higijenskih i epidemioloških mjera propisanih pozitivnim njemačkim i hrvatskim propisima, te sa sobom ponijeti svoje kemijske olovke i zaštitne maske.

Brojevi telefona i e-mail adrese diplomatsko-konzularnih predstavništava RH u Njemačkoj dostupni su na sljedećim poveznicama:

Veleposlanstvo RH u Berlinu

Generalni konzulat RH u Düsseldorfu
Generalni konzulat RH u Hamburgu

Generalni konzulat RH u Frankfurtu

Generalni konzulat RH u Stuttgartu:

Generalni konzulat RH u Münchenu

Vijesti i informacije o radu hrvatskih diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Njemačkoj također možete pratiti putem web stranice te Twitter profila @KroBotschaft.

Veleposlanstvo RH u Berlinu –

Datum objave: 16.05.2020.