PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.06.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

TALIJANSKA VLADA DONIJELA ODLUKU - 3. lipnja otvara granice

ilustracija, pixabay

ilustracija, pixabay

Talijanska vlada je u petak navečer donijela odluku kojom od 3. lipnja otvara granice za građane Europske unije i omogućava slobodno kretanje unutar zemlje.

CroExpress/Hina

Vlada je odobrila uredbu, koju su predložili premijer Giuseppe Conte i ministar zdravstva Roberto Speranza, a kojom će se od 3. lipnja otvoriti granice za stanovnike EU, San Marina i Vatikana, navodi se u priopćenju.

Kretanje unutar regija ponovno će se uspostaviti 18. svibnja, a zabrana međuregionalnog putovanja bit će ukinuta 3. lipnja.

Ukidanje zabrane putovanja značajan je korak na putu oporavka ove teško pogođene zemlje, a Vlada se nada da će nekako uspjeti spasiti ljetnu turističku sezonu.

Italija je među najpogođenijim zemljama u pandemiji novog koronavirusa, iako stopa novih infekcija opada već neko vrijeme.

U Italiji je u petak bilo ukupno zabilježeno više od 31.600 smrtnih slučajeva i oko 223.800 slučajeva zaraze od izbijanja epidemije 21. veljače. To je i treća zemlja po stopi smrtnosti od Covida-19, odmah iza SAD-a i Velike Britanije.

16.05.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.