PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.06.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

VIRTUALNA ONLINE REVIJA U TOMISLAVGRADU Bira se najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

foto: HMI

foto: HMI

Na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog porijekla od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na ovom izboru, a žive izvan RH.

Br. pregleda: 1076

Autor: CroExpress

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini 'Stećak' i Hrvatska matica iseljenika organiziraju online virtualnu Sedmu reviju i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske u Tomislavgradu koja će se održati izravno 10. srpnja 2020. godine s početkom u 20 sati na youtube kanalu.

Na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog porijekla od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na ovom izboru, a žive izvan RH. Za sudjelovanje je potrebno poslati video zapis u nošnji u trajanju od jedne minute i trideset sekundi do maksimalno 2 minute. U videu se trebaju predstaviti imenom i prezimenom, reći godinu rođenja, čime se bave, navesti koju nošnju nose, koji hobi imaju i nekoliko podataka o zajednici Hrvata u gradu i zemlji u kojoj žive. Poželjno je i da kažu iz kojeg dijela Hrvatske ili BiH su njihovi preci.

Video materijal može biti obogaćen slikama znamenitosti i prirodnih ljepota zemlje iz koje dolaze. Snimak bi trebao biti u HD rezoluciji ili druge kvalitetne rezolucije snimljene sa stalaka. Prijenos će biti emitiran na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu. Sudionice koje se prijave za izbor i izravno će se moći uključiti u prijenos i pozdraviti sve prisutne na Trgu i gledatelje na youtube kanalu. Na Trgu će zasjedati Prosudbena komisija koja će izabrati prvu i drugu pratilju i najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2020. godinu i darovati ih nagradama.

Uz video zapis potrebna je i jedna portret fotografija u narodnoj nošnji. Ova fotografija bi se koristila za on line izbor najfotogeničnije djevojke na Facebook stranici Udruge „Stećak“. Pobjednica je djevojka koja prikupi najveći broj glasova. Slanje fotografija značilo bi i dopuštenje za njihovo korištenje za javno objavljivanje na Facebook stranici i medijima u kojima bi se prezentirao ovaj projekt. FOTOGRAFIJU I VIDEO MATERIJAL TREBA POSLATI DO 20. LIPNJA 2020. GODINE. Materijale treba poslati na mailove: mastermedia.bih@gmail.com i stecakudruga@gmail.com.

Sudionice na ovogodišnjem online izboru imale bi pravo sudjelovati na izboru iduće godine ili nekom od budućih izbora.

15.05.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.