Autor: CroExpress

Hrvatski dom Beč je nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb, odlučio organizirati akciju prikupljanja pomoći kako bi se barem na mali, simboličan način pomoglo onima najugroženijima.

‘Pratili smo sa strahom i nestrpljenjem vijesti o teško ozlijeđenoj Anamariji i kada smo, na žalost, saznali pretužnu vijest, nismo niti trenutka dvojili, stupili smo u kontakt s osobama u Zagrebu i putem donatora, tvrtke BD Gruppe i njezina vlasnika Andreja Lucića, izravno je na račun obitelji uplaćeno 3 000 eura. Također, potaknuti video izvješćem 24sata, u kojem smo vidjeli kako je kuća Vida Budeka u Markuševcu, epicentru potresa, praktično za srušiti i nije više u mogućnosti u njoj živjeti, a on i njegova supruga starije su životne dobi, također je sredstvima BD Gruppe doniran iznos od 3 000 eura‘, naglašava Mag. Martina Horvat, voditeljica projekata Hrvatskog doma Beč.

Tako je BD Gruppe s poduzetnim vlasnikom Andrejom Lucićem pomogla u iznosu od 6 000 eura i to izravno uplativši sredstva na račun obitelji poginule Anamarije odnosno na račun sedamdesetogodišnjeg Vida Budeka i njegove bolesne supruge, čija je kuća u Markuševačkom Popovcu u potpunosti oštećena i nije više moguće u njoj živjeti.

Datum objave: 02.04.2020.