Autor: CroExpress

Miryana Joksovic, članica ogranka Udruge hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) u Silikonskoj dolini, i Ivan Milkovic, direktor Sales Peritias grupe u Zagrebu pokrenuli su preko platforme GoFundMe kampanju prikupljanja novaca za potresom oštećene bolnice u Zagrebu. “Cilj nam je u sljedećih dva, tri tjedna dostići 200.000 dolara, jer znamo da su sredstva potrebna sada kako za obnovu nakon potresa, tako i za pružanje podrške bolnicama koje se bore protiv koronavirusa. Pokušat ćemo pomoći koliko možemo”, izjavila je za Hinu Maria Sentić, članica Izvršnog odbora ACAP-a koji se odmah uključio u akciju kako bi angažirao sve članove.

Akcija se koordinira sa zagrebačkim ogrankom kojeg vodi australski odvjetnik hrvatskog podrijetla Don Markušić, koji je ujedno i dopredsjednik Transparency Internationala Hrvatska. Iako je početak ove inicijative započeo kao fokus na Petrovu i Rebro, spremni su, kažu, pomoći i drugim bolnicama. Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka okuplja poslovne menadžere, akademike, pravnike, liječnike, studente, te voditelje hrvatskih poslovnih zajednica.
“Mi smo organizirani kroz 15 lokalnih ogranaka, te brojimo preko 1000 članova. Naša misija je poticanje suradnje među članovima te promidžba napretka glede pitanja od značaja za hrvatske zajednice u SAD-u. Cilj nam je prosperitet globalne Hrvatske. Rad udruge se financira članarinama i mi smo svi volonteri”, istaknula je za Hinu Sentić.

Datum objave: 02.04.2020.