PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.06.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

STROGE KONTROLE NA HRVATSKOJ GRANICI I ZABRANA OKUPLJANJA Uvedena obvezna 14-dnevna samoizolacija

Foto: Hina

Foto: Hina

Hrvatske vlasti u nedjelju su zbog epidemije koronavirusa na gotovo cijelu Europu proširile krug zemalja iz kojih će se nakon ulaska u Hrvatsku morati u samoizolaciju na 14 dana, priopćio je MVEP, naglasivši da se mjera jednako odnosi na hrvatske i strane državljane.

Br. pregleda: 1927

CroExpress/Hina

U samoizolaciju će sada, među ostalima, morati svi ljudi koji stižu iz Slovenije, Austrije, Švicarske, Španjolske, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade.

Cijeli popis, na kojem zasad nisu, na primjer, Belgija, Srbija i BiH, može se vidjeti na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Državljani Italije, Irana, te stanovnici kineske pokrajine Hubei, njemačkog okruga Heinsberg i dijelova Južne Koreje po ulasku u Hrvatsku moraju u četrnaestodnevnu karantenu.

Radi se o odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koji je u nedjelju pojačao paket mjera za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa.

Odluka dolazi pošto je većina europskih zemalja uvela stroža ograničenja kretanja u borbi s ovom pandemijom.

15.03.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.