Autor: Vesna Evita Jozić/CroExpress

Mi Hrvati imamo veliku šansu da u gradu Münchenu biramo svoga člana koji će biti kandidat stranke CSU kao gradski vijećnik i predstavljati Hrvate na izborima koji će se održati 15. ožujka u Münchenu.
Moramo se odazvati u što većem broju, jer u mnogim strankama u Münchenu u kojima su drugi narodi kao na primjer Srbi ili Turci, imaju čak po dva ili više predstavnika koji ih zastupaju u Vijećnici i tako rade mnogo za svoj narod. Sada da vam predstavim našeg člana grupe, dragog i skromnog čovjeka koji je rođen u Münchenu 1975. godine. Michael Dzeba, naime, završio je srednju školu i studij ekonomije i politike u Münchenu, a nastavak svojeg stručnog osposobljavanja i u SAD-u gdje se kao mlad i ambiciozan mladić angažirao i u saveznoj politici.

Michael je prvi i jedini kandidat za grad München za hrvatski narod pri vodećoj stranci CSU. Stranka CSU je odavno poznata Hrvatima jer se najviše zalagala i pomogla u vrijeme gosp. Franz Josef Straussa i gosp. Helmuta Kohla kada se priznavala Hrvatska domovina i za vrijeme obrambenog Domovinskog rata pa sve do danas.

Povod ovoj objavi su nadolazeći izbori 15. ožujka gdje bi u stranci CSU gosp. Michael Dzeba bio na popisu pod brojem 18. Vaš glas za našeg člana je od izuzetne važnosti za njega i sve nas koji se nalazimo u Münchenu.

Što ćemo mi Hrvati dobiti ovim biranjem našeg člana?

Mnoge stvari spadaju u nadležnost grada Münchena, a samim tim i u nadležnost gradskog vijeća i gradskog vijećnika. Sve što ima doticaja s problemima oko dodjele gradskih i socijalnih stanova, prijave stanovanja, izdavanja vozačkih dozvola i dozvola boravka te stjecanja njemačkog državljanstva, naš član može pomoći i uputiti kako do svega toga doći. Tu su i savjeti za dobivanje koncesija, na primjer, građevinskih dozvola za građenje ili poslovnih prostora.

Inače, Dzeba je humanitarac i cijeli život se bavio volontiranjem u humane svrhe pomažući stare, bolesne, nemoćne i siromašne osobe. Prošle godine je organizirao pomoć u prikupljanju stotinu bolničkih kreveta i kolica i drugih ortopedskih pomagala besplatno za hrvatske domove za starije i nemoćne i socijalne ustanove.
Ta humanost će uvijek biti dio njegova života jer je tako odgojen i od malena voli biti od pomoći.

Na predstojećim izborima mu je potrebno najmanje 5000 naših glasova. Na velikoj listi koja ima 20 redova s imenima u prvoj koloni ispred stranke CSU stavite X i zatim pod rednim brojem 18. pronađete i ime našeg Michaela Dzebe i ispred broja 18. stavite u kružić broj 3.

Datum objave: 25.02.2020.