PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.07.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

U HRVATSKOJ KATOLIČKOJ ŽUPI BL. ALOJZIJE STEPINAC U SALZBURGU Otvorena izložba karikatura 'Alojzije Stepinac u slici i riječi'

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Dođite na izložbu i pogledajte film o blaženom Alojziju Stepincu, zaštitniku Hrvatske katoličke župe u Salzburgu.

Br. pregleda: 1641

CroExpress/P. Sakač

U subotu, 8. veljače od 18 sati, u novoj župnoj dvorani HKŽ Bl. Alojzije Stepinac u Salzburgu, otvorena je izložba karikatura pod nazivom 'Alojzije Stepinac u slici i riječi' u organizaciji Družbe braće hrvatskog zmaja - Zmajski stol iz Osijeka i dr. sc. Vladimira Dugalića.

Izložba nastoji prikazati obrazac oblikovanja javnoga mnijenja kojega je Komunistička partija Jugoslavije provodila od 1945. do 1946. godine putem dvaju satiričkih listova: zagrebačkog Kerempuha i beogradskog Ježa.

U tom vremenu satira i humor bili su jedno od jakih političkih oružja u političkim sukobima s neistomišljenicima u komunističkoj vlasti.

Uz izložbu je prikazan i film u originalnoj verziji iz tog vremena o suđenju i 'krivici' kardinala Stepinca i 'njegovih suradnika'.

U HRVATSKOJ KATOLIČKOJ ŽUPI BL. ALOJZIJE STEPINAC U SALZBURGU Večeras je otvorena izložba karikatura 'Alojzije Stepinac u slici i riječi'!

Objavljuje CroExpressSubota, 8. veljače 2020.

08.02.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.