Autor: Dominik Petar Turudić

Hrvatsko iseljeništvo u najširem smislu označava pripadnike hrvatskoga naroda koji žive izvan granica Hrvatske ili područja gdje predstavljaju konstitutivni narod (BiH) ili autohtonu manjinu.
Oko 4 milijuna Hrvata živi izvan granica Republike Hrvatske, no prema nekim podacima izvandomovinska Hrvatska broji možda i više ljudi nego domovinska.
Velik broj investicija dolazi u Hrvatsku iz iseljeništva. Interesantna je činjenica da osim nekoliko internet portala u iseljeništvu nema još ni jedna registrirana tv postaja koja se bavi isključivo temama i problematikom Hrvata u isljeništvu.

Grupa entuzijasta s područja Njemačke, Austrije, Švicarske, Švedske i Bosne i Hercegovine odlučila je pokrenuti televizijski kanal za Hrvate u iseljeništvu.
Pripreme za prvo premijerno uključenje i javljanje sa terena su ušle u završnu fazu.
CroTV za početak kreće skromnim ali vrlo sigurnim koracima, program će se emitirati putem internet servisa, djelomično i uživo, a konačni cilj je proširiti svoje djelovanje i emitiranja i iz drugih europskih te preko oceanskih zemalja.
Do sada smo bili u prilici pratiti programe i informacije koji su nam pružali oni koji se ‘brinu o nama’, a sada imamo priliku sami kreirati i izricati preko naše dalekovidnice naša promišljanja, želje, potrebe i prikazati autentičnu sliku života Hrvata u iseljeništvu. Imamo gorljivu želju i jaku volju sami kreirati tv program koji će biti od koristi i vitalnog interesa nas Hrvata u iseljeništvu.
Prikupljen je dio televizijske opreme, u pripremi su i prve emisije.
Za narednu nadolazeću fazu potrebne su nam obuhvatnije tehničke i kadrovske pripreme, ishodovanje raznih dozvola, proširenje stručnih kadarova i tehničke opreme kao i pronalaženje i opremanje adekvatnih studijskih prostora, nabavka terenskih vozila, itd.
Ovim putem javno pozivamo sve one koji to žele, znaju, mogu i hoće.
Uključite se i budite od prvog dana dio ekipe koja će promijeniti medijsku sliku Hrvata u iseljeništvu. Bez Hrvata iz iseljeništva, medijska slika nije potpuna. U naše emisiji dovodit ćemo relevantne goste s područja gdje iseljeni Hrvati žive naravno i domovine. Progovarat ćemo o onome o čemu do sad nije bilo prostora u drugim medijima.

Tražit ćemo odgovore na pitanja koja muče naše iseljenike i tražiti rješenja istih. Doticati ćemo se tema gospodarstva, politike, kulture, športa i svega drugog što je interesantno glede iseljeništva.
Potrebni su nam: podupiratelji u svim segmentima pa i financijska potpora, voditeljice i voditelji, novinari, akviziteri, snimatelji i ostalo stručno tehničko osoblje.
Poglavito želimo napomenuti, da od samog početka našeg djelovanja ćemo radit na tome da intezivno budemo u kontaktu s vama, našim gledateljima.
Sve vas, naše gledatelje zamoljavamo, budite naši promotori, surađujte s nama, šaljite nam vaše prijedloge i sugestije, šaljite nam prijedloge glede vaših životnih priča iz iseljeništva.
Životne priče nemoraju a i nemogu biti sve pozitivne, lijepe i motivirajuće, neka bude i onih koje pokazuju i drugu stranu života u iseljeništvu.
Naše ekipe će biti uvijek dostupne i mobilne.
Na kraju svakog godišnjeg kvartala bit će izabrana najkvalitenija vaša predložena priča, na kraju godine izabrati ćemo najbolje od najboljih vaših priča, koja će bit nagrađena vrijednom nagradom jednog od naših sponzora..

Budimo u zajedništvu kao jedna velika složna obitelj.

Zajedno možemo puno više !

Datum objave: 03.02.2020.