Autor: CroExpress/PR

Ovogodišnji Advent započinje 1. prosinca već tradicionalno s paljenjem prve adventske svijeće u Gradskom muzeju Vukovar u sklopu 22. Vukovarskih adventskih svečanosti, a nastavlja se u sve slijedeće nedjelje Adventa.
04319569ef.jpg
Središte grada ponovno će obući blagdansko ruho dočekujući svoje posjetitelje, željne blagdanskog raspoloženja, mirisa i okusa Božića ili pak zimskih radosti koje mogu iskusiti na velikom gradskom klizalištu. Blagdanskom ugođaju ove će godine posebno pridonijeti kupola s bajkovitim kutkom Djeda Božićnjaka, a koji će čarobnom blagdanskom atmosferom i uređenjem biti nezaobilazno odredište za male i velike. Ovdje će se održavati kreativne radionice, čitat će se božićne priče, snimit nezaboravne fotografije, a vjerujemo da niti Djed, glavom i bradom, neće moći odoljeti ovoj čaroliji….!
Uz raznovrstan i bogat program na nekoliko lokacija, od Gradskog muzeja Vukovar, Hrvatskog doma Vukovar, Gradske knjižnice Vukovar, crkve sv. Filipa i Jakova te Adventskog trga, kojim će se uz predbožićni šušur tih dana širiti mirisi blagdanskih delicija, posjetitelji će moći doživjeti onaj iskonski Advent, koji će ih vratiti u bezbrižne dane djetinjstva i probuditi zatomljena sjećanja na slike i mirise Božića, skrivene u najdubljem kutku srca.
9b10a9455d.jpg
Jer, poseban je doživljaj Vukovar u prosincu, u ovo vrijeme nade, ljubavi i iščekivanja kada svi trebamo dozvoliti sebi da ponovno budemo djeca, da nama ovladaju osjećaji i da nezaboravna sjećanja ponovno ožive i ispune nas nekim čudnim mirom i tihom srećom.
Doživite neponovljive trenutke prosinca u Vukovaru, uz pregršt sadržaja obavijenih mirisima i okusima tradicije!

Turistička zajednica grada Vukovara

Datum objave: 20.11.2019.