Autor: CroExpress/PR

Kako izgleda savršen dan na rivijeri koja je među prvima u Hrvatskoj, već u 19. stoljeću, počela razvijati zdravstveni turizam? Koja je 2017. bila najuspješnija destinacija turizma zdravlja, a u 2019. je u finalu za istu titulu? Što to već desetljećima privlači ovamo vrhunske sportaše, rekreativce i ljubitelje aktivnog odmora? I zašto je ekipa emisije ‘Život na vagi’ odabrala baš crikveničko-vinodolsko područje za višemjesečno snimanje emisije koja natjecatelje vodi prema cjelokupnoj transformaciji života?

Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja možete saznati već ove subote, 5. listopada.
Naime, toga će se dana održavati ‘Dan zdravlja u Crikvenici’, događanje edukativnog i zabavnog karaktera posvećeno zdravlju i zdravom načinu života, namijenjeno svim dobnim skupinama. Prvi se put održalo 2018. godine, a osnovni mu je cilj jačanje svijesti građana i gostiju o važnosti zdravog načina života i brige o zdravlju.

Centar Crikvenice će 5. listopada od jutra biti mjesto susreta raznih izvora zdravlja, od raznih aktivnosti koje pomažu u prevenciji, liječenju i oporavku pa do prezentacije ponude na crikveničkoj rivijeri. Program kreće u 9 sati predstavljanjem djelatnosti uglednih zdravstvenih ustanova Rivijere Crikvenice (Terme Selce, Thalassotherapia Crikvenica, Poliklinika ‘Katunar’, Poliklinika ‘Oxy’) i raznih aktivnosti koje provodi Crveni križ Crikvenica.

Stručni će timovi biti dostupni za sve detaljnije informacije, a provodit će se razna mjerenja, demonstrirati inhalacije morskom vodom i ostalim pripravcima, vršiti savjetovanja iz područja fizikalne medicine, dermatologije i individualiziranih programa mršavljenja za djecu i odrasle itd.

Ukratko – upoznat ćete zdravstvenu ponudu rivijere koja već više od 130 godina njeguje vrijednu turističku tradiciju. Naučit ćete da se, zahvaljujući vrlo pogodnoj klimi i mikroklimi, ovdje gotovo cijelu godinu mogu provoditi brojne aktivnosti na otvorenom. Djeca će uživati u sportskoj animaciji i savladavanju poligona spretnosti, a odrasli u poučnoj nutricionističkoj radionici, koja će im pružiti nova znanja i spoznaje.

U 11 sati počinje program ‘Aktivna Hrvatska’. Ovaj poučan, zabavan, zanimljiv i jako koristan sportsko-edukativni projekt uključuje vježbanje, savjetovanje i mentalni trening. Trenerica Asja Petersen posjetiteljima će predstaviti jedinstveni koncept treninga ‘Focus Point’, koji poseban naglasak stavlja na efikasnost pokreta i funkcionalnost tijela, a sadrži elemente treninga jakosti, pilatesa i joge.

U tome će joj pomoći treneri tima Kineziološkoga fakulteta u Zagrebu Lukrecija Dragić i Patrik Kramarić te voditeljica programa i ambasadorica projekta Renata Sopek. Uz sam trening, vježbače će educirati i stručnjaci iz područja kineziologije i nutricionizma, a liječnici Hrvatske liječničke komore mjerit će indeks tjelesne mase.

Za besplatan se trening u Crikvenici možete prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr, a svi prijavljeni vježbači dobit će sponzorske poklone.
‘Dan zdravlja u Crikvenici’ – subota, 5. listopada, Trg Stjepana Radića:
9:00 – 12:30 – Prezentacija zdravstvenih ustanova Rivijere Crikvenice (Terme Selce, Thalassotherapia Crikvenica, Poliklinika ‘Katunar’, Poliklinika ‘Oxy’, Crveni križ Crikvenica)
9:30 – 11:00 – Sportska animacija i poligon spretnosti za djecu
10:00 – 10:30 – Nutricionistička radionica (voditeljica Martina Linarić, nutricionist dijetetičar)
11:00 – 12:30 – ‘Aktivna Hrvatska’ – vježbanje, savjetovanje i mentalni trening – Renata Sopek – voditeljica, trenerica Asja Petersen – Focus Point trening, prijave na www.aktivnahrvatska.hr
12:15 – Organizirana šetnja do Mediteranskoga labirinta ljubavi, vježbe joge i meditacije (u slučaju kiše se otkazuje)

Čeznete za zabavnim, poučnim i dinamičnim vikendom? Provedite s nama ovu subotu, 5. listopada u Crikvenici!

‘Dan zdravlja u Crikvenici’ je odlična inspiracija za zdrav ili još zdraviji način života.

P.s. Ne zaboravite da ćemo već ovaj tjedan na Danima hrvatskog turizma saznati je li Rivijera Crikvenica najbolja ovogodišnja destinacija zdravlja. Držite nam palčeve.

Organizator:
Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: Aktivna Hrvatska, Udruga ‘Kušac’
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, ‘Eko-Murvica’ d.o.o.
Sudionici: Terme Selce, Thalassotherapia Crikvenica, Poliklinika ‘Katunar’, Poliklinika ‘Oxy’, Crveni križ Crikvenica; Ortopedix Hrvatska
Kontakt osoba:
Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice
e-mail: marijana.biondic@tzg-crikvenice.hr
mobitel: 099 315 9551

Datum objave: 03.10.2019.