Autor: CroExpress
Pod geslom ‘Vraćaju se kući laste!’, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, u Hrvatskoj će od 3. do 13. srpnja 2019. boraviti Folklorna grupa ‘Mladi Hrvati’ iz Melbournea
Turneja će započeti prijmom u Hrvatskoj matici iseljenika 3. srpnja u 13 sati gdje će im dobrodošlicu zaželjeti ravnatelj Mijo Marić. Skupina broji 67 osoba, a posebnost joj da je među njima čak 17 mladih obitelji s ukupno 32 djece, od kojih je 26 mlađe od 12 godina. 
Svoj djeci ovo će biti prvi susret s domovinom. Folklorna grupa ‘Mladi Hrvati’ će 7. srpnja sudjelovati na Đakovačkim vezovima, a 11. srpnja imati zajednički nastup s HFS ‘Zadarski tanac’ na manifestaciji ‘Noći punog miseca’ u Zadru.  
Osim Zagreba, obići će dvorac Trakošćan, svetište Majke Božje Bistričke, grad heroj Vukovar, posjetiti tipični slavonski salaš, vidjeti divote Plitvičkih jezera, a u Etnolandu saznati kako se pravi pršut i domaći sir te kako se nekada družilo na guvnu. Šibenik će im biti morska baza odakle će kratkim putovanjima otkrivati ljepote Dalmacije
Poći će i na gusarski izlet, ‘osvojiti’ tvrđavu Klis i upoznati zanimljivosti Splita. Skupinu će primiti i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Datum objave: 03.07.2019.