Autor: CroExpress/HRT
U hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin održana je četvrta večer Hrvata Bosne i Hercegovine koja je okupila Hrvate iz Bugojna, Jajca, Banje Luke i Konjica.  
Na svečanom programu sudjelovao je i hrvatski veleposlanik u Njemačkoj dr. Goran Grlić Radman koji je naglasio važnost okupljanja i postojanja Zajednice u koju treba pozvati i druge brojne Hrvate koji žive u Berlinu. Veleposlanik je i okupljenima prenio pozdrave Hrvata iz Budimpešte koju je nedavno posjetio, javlja HRT
Program Večeri vodila je Sonja Breljak, a predsjednica Hrvatske zajednice Karmen Meić na početku programa zahvalila je svima na dolasku te inicijatoru programa Ivanu Vidoviću, dopredsjedniku Zajednice u prošlom mandatu, na pomoći oko organizacije.  
Na okupljanju Hrvata Bosne i Hercegovine u Berlinu nastupio je ženski vokalni sastav ‘Lastavice’ iz Berlina, a stihovima pjesnikinje Dragice Šimić, Bugojanke s poslijeratnom adresom u Dugom Selu, najavljena je pjevačka skupina žena iz Bosne i Hercegovine
Nastupili su i folkloraši Hrvatske zajednice Berlin koje vode Ankica Andrić i Ivonne Kiš. Izvođači i vokalno-plesni sastavi izveli su tradicionalne pjesme i plesova Hrvata iz Bosne i Hercegovine te tako predstavili svoju baštinu i tradiciju Hrvatima u Njemačkoj.

Datum objave: 19.06.2019.