Dok ovo pišem upravo na teren izlaze nogometaši Hammarbyja, švedskog prvoligaša, a sklopu prvenstvene utakmice 20 kola Prve nogometne lige Švedske.

Ta utakmica nama ne bi bila zanimljiva da u sastavu Hammaryja među stativama neće biti našega Davora Blaževića, 27-godišnjega mladića, čiji je otac Mato, jedan od poznatijih Zovičana.

Naime, svi oni koji su išli u Osnovnu školu u Zovik sjećaju se „sekreta Mate“, koji je sve do rata iz 90-tih radio u školi kao tajnik.

Davor je u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri promijenio samo tri kluba, a bio je uspješan golman, jedan od najuspješnijih te je među vratnicama reprezentacije Švedske stojao i u kategorijama U-17, U-19 i U-21, a da nije bilo ozljede tko zna gdje bi mu bio kraj.

Danas je prvotimac Hammarbyja, koji je solidan prvoligaš i u ovom prvenstvu čvrsto stoji na sedmoj poziciji sa ostvarenih 28 bodova.

Danas će se naš Davor i ekipa suprotstaviti nekada sjajnoj momčadi Helsingborga, koji nije na staroj slavi, pa zauzimaju tek 14 mjesto na prvenstvenoj ljestvici.


Foto: Holger Motzkau, Wikipedia/Wikimedia Commons (cc-by-sa-3.0)


Autor: CroExpress, Anto Pranjkić Datum objave: 13.09.2020.