Urednica i voditeljica Provjerenog Ivana Paradžiković prisjetila se djetinjstva i rođakinje s kojom je bila nerazdvojna.

Svoju počast gradu heroju odali su i brojni poznati, pa je tako urednica i voditeljica poznate emisije Provjereno Ivana Paradžiković obavila dirljiv status na društvenim mrežama.

Prisjetila se svoga djetinjstva i rođakinje u Vukovaru s kojom je, kaže, bila nerazdvojna. Objavu prenosimo u cjelosti.

Ovo je moje sjećanje na Vukovar. Ja i moja Ana. Rodica iz Vukovara, grada u kojem sam provela svake ljetne praznike, svaki slobodan dan, svaki blagdan…jer Ana i ja bile smo nerazdvojne.

K’o prst i nokat. Sve do te proklete 1991. Na današnji dan, prije 29 godina, moja je obitelj bježala. Anina je živjela ovdje gdje je i nastala ova fotografija. U izbjeglištvu, u hotelu Dubrovnik, na Trgu bana Jelačića. Odnosno Ana i mama.

Za Tomu se nije znalo gdje je. Sve dok jednoga dana, kada su sve već nade ugašene, iz autobusa kojim su stizale razmjene zarobljenika iz logora, nije izašao neki kostur nalik na njihovog tatu i muža.


29 godina poslije, meni ne dođe da zapalim svijeću, jer kada ti se ja sjetim Vukovara, ne mislim na mrtvaca. Sjetim se toplog Dunava, zgodnog susjeda punkera, “…mirnih ljudi i stabilnih ladja, tijesnih suknji i komotnih carda…” i nas dvije, sretne i nasmijane.

Ja sam ti neke drugačije sorte, ja pamtim samo sretne dane. Vukovar❤️


 

Autor: CroExpress Datum objave: 19.11.2020.