Autor: CroExpress
Beskućnici i volonteri iz humanitarne udruge Fajter prodavat će časopis Ulični Fajteri u subotu od 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića i u okolnim ulicama. Ovom nesebičnom gestom, primjerom i djelom, Udruga Fajter podržava osnovnu ideju Projekta Ilica: Q’Art i šalje poruku da su i beskućnici grad.

Iako na margini društva, prečesto zaboravljeni i socijalno najugroženiji, beskućnici su dio naše zajednice, društva i grada te šalju poruku da i oni mogu biti itekako korisni. Humanitarna udruga Fajter, koja je osnovana prije šest godina, kao važnu aktivnost ističe upravo resocijalizaciju beskućnika u društvenoj zajednici. Organiziranjem različitih akcija beskućnici postaju aktivni sudionici u pomoći zajednici, društvu i gradu.

Iza sebe imaju veliki broj uspješnih akcija od kojih izdvajaju izradu gnijezda za ptice koje su postavili u parku Maksimir, humanitarnu prodaju časopisa za liječenje Čede Kolaka, humanitarnu prodaju časopisa za napuštenu djecu u Nazorovoj, akciju prikupljanja “čikova” od cigareta od Svetog Duha do Trga Franje Tuđmana i mnoge druge. Svi članovi udruge Fajter sa zadovoljstvom i ponosom sudjeluju u aktivnostima, a veseli ih i nova akcija, Humanitarna prodaja časopisa Ulični Fajteri za Projekt Ilica: Q’Art.

Projekt Ilica: Q’Art je umjetničko – kulturni projekt od izuzetne važnosti za Zagreb, a samim time i za Hrvatsku, a uspješno ga vode umjetnici i organizatori Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić. Ovom zajedničkom akcijom želi se senzibilizirati i osvjestiti javnost o važnosti Projekta Ilica: Q’Art, koji prije svega šalje poruku zajedništva, socijalne empatije, uključenosti, održivosti te naglašava važnost kulturnih participativnih projekata kroz što se snažno ističe koliko kultura treba zajednicu i koliko zajednica treba kulturu.

Ponosni na organiziranu akciju, zahvaljujemo beskućnicima i volonterima koji će sudjelovati u prodaji i pozivamo građane da se odazovu i kupnjom časopisa Ulični Fajteri podrže inicijativu te organizaciju jesenskog izdanja Projekta Ilica: Q’Art.

Datum objave: 10.07.2020.