Autor: CroExpress

Nakon objave nekoliko singlova u zadnjih godinu i pol dana, Dominik Novinc izdao je svoj prvi studijski album ‘Oda moru’.

Američki Hrvat, kantautor i glazbeni producent iz kalifornijskog grada Sacramenta, stvorio je ovaj album južnjačkog duha uz pomoć talentiranih glazbenika s područja Kalifornije i Dalmacije. 
Na skoro svim pjesmama možete čuti gitare Emila Jakovčevića, glazbenika koji godinama nastupa po Americi. Prateći vokali su snimljeni u splitskom studiju, a na njima možemo, između ostalih, čuti vokale Brankice Jovanovski i Tea Brajčića. Dominik potpisuje glazbu i tekst cijelog albuma, a miks i master je napravio u svom privatnom studiju.

‘Jako sam ponosan na svoj prvi album. Da mi je netko rekao prije dvije godine da ću imati album s 12 autorskih pjesama, ne bih vjerovao. Sve to dogodilo se spontano, bez nekakvog plana. Bavim se glazbom od malih nogu, ali nisam ni slutio da imam talent za pisanje i produciranje pjesama. Jedna stvar mi je sada sasvim logična: sada nema stajanja‘, poručuje naš sugovornik.

Prošle godine nastupio je na glazbenom festivalu Melodije hrvatskog juga u Opuzenu da predstavi svoju autorsku pjesmu ‘Putujen ja’, koja je nedavno emitirana i na CMC TV-u.

Dominik nam je za kraj otkrio i malu tajnu – trenutno radi na novoj pjesmi koju bismo ove godine mogli čuti na jednom hrvatskom glazbenom festivalu.

‘Dobivam pozitivne povratne informacije i pohvale od slušatelja i imam osjećaj da se prihvaćaju moje pjesme. To mi daje energiju da nastavim sa ovim poslom koji mi je tako drag’, zaključuje.

Album možete preslušati OVDJE.

Datum objave: 20.02.2019.