Autor: CroExpress

Ryanair, jedan od najvećih niskobudžetnih avioprijevoznika u Europi, obnovio je promet na liniji između Frankfurta (Zračna luka Hahn) i Zračne luke Rijeka. U ljeto 2019. godine ova je linija prometovala iz glavne frankfurtske zračne luke prema Kvarneru, prenosi Croatian Aviation, no Ryanair je većinu svog prometa prebacio u Zračnu luku Hahn, stotinjak kilometara udaljenu od središta Frankfurta.

Svega četiri godine star zrakoplov tipa B737-800 (reg. oznake 9H-QDB) sletio je u Zračnu luku Rijeka u 16 sati i 32 minute, 10-tak minuta ranije od planiranog. Na prvom letu iz Frankfurta za Rijeku bilo je 133 putnika (kapacitet zrakoplova 189 sjedala) što daje popunjenost putničke kabine (Load Factor) od 70%. U 17 sati i 15 minuta zrakoplov je poletio iz Rijeke s 70 putnika prema Frankfurtu, s obzirom na to da se radilo o prvom letu na ovoj liniji brojke su solidne.

Ryanair će nastaviti prometovati na ovoj liniji sve do kraja listopada (do 24.10.2020.) s jednim letom tjedno (svake subote) u popodnevnim satima. Rijeka je prijašnjih godina bila povezana s Frankfurtom i aviokompanijom Condor, no ova je kompanija obnovila promet samo prema Splitu u ovoj ljetnoj sezoni.

Ryanair ovog ljeta nudi dvije linije iz Rijeke; prema Frankfurtu (Hahn) te liniju prema Londonu (Stansted). Linija Rijeka – London u prometu je dva puta tjedno (ponedjeljkom i petkom) do kraja rujna.

Datum objave: 03.08.2020.