CroExpress

Uvidom u brodsku dokumentaciju, utvrđeno je kako je smrtno stradao T.T. (rođen 1994. godine), njemački državljanin koji je na jedrilici u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, boravio s ostalim članovima posade, također njemačkim državljanima, navodi se u priopćenju Ministarstva.
Službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna na mjestu nesreće zatekli su jedrilicu sa sedam neozlijeđenih članova posade, dok je tijelo stradaloga ostalo zarobljeno ispod razine mora, na krmenom dijelu jedrilice, kod pogonske elise, od koje je najvjerojatnije zadobio po život opasne ozljede.
Uzrok te teške nesreće, koja se dogodila na južnoj strani otoka Šolte, utvrdit će se očevidom, po okončanju policijske istrage.

Dojavu članova posade jedrilice ‘Capella’, o smrtnome stradavanju jednoga člana posade, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci zaprimila je u nedjelju, u 11,45 sati.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska također je izvijestila da je njemački državljanin, u akvatoriju između Šolte i Visa, pao s jedrilice u more i od ozljeda zadobivenih od propelera umro na mjestu događaja.

Datum objave: 02.08.2020.