PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

03.08.2020
tekst
tekst

Hrvatska

PLENKOVIĆ I BERNARDIĆ PRVI PUTA NA TV SUČELJAVANJU Premijer rekao da se dosad na Covid-19 testirao četiri puta

Foto: Hina

Foto: Hina

Dvojica najizglednijih kandidata za hrvatskog premijera, predsjednik HDZ-a i aktualni premijer Andrej Plenković i predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak su se na RTL-u po prvi puta u predizbornoj kampanji sučelili 'jedan na jedan', a razgovor su počeli o koronavirusu.

CroExpress

'Niste pobijedili koronu, korona se vratila', rekao je Bernardić Plenkoviću na početku sučeljavanja, javlja Hina.

Plenković
mu je odgovorio da su u Hrvatskoj zaštitili živote, spasili zdravstveni sustav i gospodarstvo te među prvima pokrenuli mehanizam kriznog odgovora na covid-19.

'Nikome ne fali ništa u zaštiti od korone', istaknuo je Plenković.

Na početku sučeljavanja Bernardić je na pitanje voditeljice odgovorio da se dosad nije testirao na koronavirus jer nije bio u kontaktu sa zaraženim osobama.

'Nakon današnjeg dana ću se testirati jer ću provesti dva sata u studiju s gospodinom Plenkovićem koji je po svim pokazateljima vjerojatno visokorizična osoba', dodao je.

Plenković je Bernardiću odgovorio kako mu je drago što se Bernardić okuražio i došao na sučeljavanje te podsjetio kako je Milanović 2016. došao na sučeljavanje u predkampanju.

'Vi te hrabrosti niste imali', rekao je i istaknuo kako se četiri puta testirao i da je zadnji test napravio danas vodeći računa o zdravlju voditeljice i Bernaradića.

'I ovaj je negativan tako da Bernardić može biti miran' rekao je Plenković.

Plenković i Bernardić u emisiji 'RTL Duel', koja će trajati 120 minuta, odgovaraju na pitanja o trenutnoj situaciji s koronavirusom, o predizbornim programima i prvim koracima koje će poduzeti ako osvoje vlast.

Večerašnje sučeljavanje provodi se u koordinaciji sa Službom za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

29.06.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.