Autor: CroExpress/Hina 

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u petak da u ovom trenutku ne vidi razlog da ponovi testiranje na korononavirus poručivši kako po tom pitanju ima običaj konzultirati stručnjake. 

‘Nisam nekakav ‘uradi sam’ kada je riječ o konzultacijama u zdravstvenom pogledu, imam običaj konzultirati stručnjake. Zato i imamo Znanstveni savjet, ako to oni predlože, tada to mogu razmotriti. U ovom trenutku ne vidim nikakav razlog za to’, rekao je Plenković novinarima u Koprivnici upitan planira li se još jednom testirati na koronavirus .

Upitan što ako se na kraju ustanovi da je nakon kontakata koje je imao na Adria Touru u Zadru i on pozitivan, odgovorio je kako ne vidi potrebe odgovarati na hipotetska pitanja.

Vezano uz odlazak SDP-ovog Rajka Ostojića u samoizolaciju, poručio je da to objasni SDP te da to nije na njemu.

‘Neka oni to objasne kakve su kontakte imali. To nije na meni’, kazao je.

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić priopćio je u petak da će sljedeće dane, bez obzira na predizborne aktivnosti, provesti u samoizlolaciji budući da se prije par dana družio s predsjednikom SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adrianom Friganovićem koji je pozitivan na koronavirus.

Datum objave: 26.06.2020.