PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

03.08.2020
tekst
tekst

Hrvatska

SASTANAK HTZ-A I PREDSTAVNIKA TURISTIČKIH ZAJEDNICA ISTARSKE ŽUPANIJE 'Samo razmjenom informacija možemo odgovoriti na trenutne izazove'

Foto: HTZ

Foto: HTZ

U ovom trenutku u Istri podjednako popunjeni privatni smještaj, kampovi, ali i mali obiteljski hoteli.

Autor: CroExpress

Održan je koordinacijski sastanak HTZ-a i predstavnika turističkih zajednica Istarske županije.
Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovali su direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević, pomoćnica u Ministarstvu turizma Monika Udovičić te preko 25 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja Istarske županije.Sastanak je otvorio
Denis Ivošević, zahvalivši se svima prisutnima na dolasku jer je riječ o važnom sastanku s obzirom na tržišne okolnosti.

Direktor Staničić predstavio je
promotivne aktivnosti HTZ-a u 2020. godini, a razgovaralo se i o zajedničkim promotivnim aktivnostima koje će se provoditi u suradnji s turističkim zajednicama Istarske županije.

'Svi zajedno moramo dati sve od sebe da
u glavni dio sezone uđemo što spremniji', istaknuo je Staničić, naglasivši kako je vrlo korisno u ovim okolnostima razmjenjivati informacije jer samo tako možemo odgovoriti na trenutne izazove.

Direktor Staničić istaknuo je kako je
HTZ za vrijeme pandemije kreirao kampanje i održavao vidljivost Hrvatske kroz medije i društvene mreže, što je omogućilo da se i u ovim trenucima realizira određeni turistički promet.

Sukladno dinamici postupnog otvaranja granica provodile su se aktivnosti te kampanje prema tržištima koja su lako dostupna i imaju sličnu epidemiološku situaciju. Nadodao je kako je HTZ na svom službenom webu
sistematizirao sve važne informacije i upute te sudjelovao u kreiranju aplikacije EnterCroatia te kako su kroz urede predstavništva HTZ-a informirani ključni partneri, ali i turisti.

Spomenuo je kako se
puno radi na ponovnom pokretanju aviolinija. 'Mnoge avio kompanije krenut će s prometovanjem u srpnju i kolovozu, pa tako i na ZL Pulu čime će se intenzivirati turistički promet u Istri, ali i utjecati na produljenje turističke sezone', nadodao je Staničić.

Što se tiče popunjenosti kapaciteta u Istri, Denis Ivošević istaknuo je kako su u ovom trenutku u Istri podjednako popunjeni privatni smještaj, kampovi, ali i mali obiteljski hoteli.

25.06.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.