CroExpress/Hina

Na konferenciji za novinare, održanoj nakon sjednice Povjerenstva vukovarske Gradske organizacije HDZ-a, Mažar je rekao kako je na sjednici donesena odluka o proširenju tog povjerenstva i osnutku operativnih temeljnih organizacija u svim djelovima grada te o koordinatorima za parlamentarne izbore.
‘Danas smo u Vukovaru bili svjedoci nečega što se nije vidjelo od povratka u grad Vukovar 1998. godine. Nakon 22 godine vidjeli smo sve frakcije HDZ-a ujedinjene, vidjeli smo utemeljitelje i osnivače, ljude koji su na neki način bili isključeni prošlih godina, a sada se vraćaju’, istaknuo je Mažar i dodao kako je nazočnost više od 200 članova HDZ-a na sjednici Povjerenstva dokaz da pitanja poput postoji li HDZ grada Vukovara postaju bespredmetna.

Po njegovim riječima, u Vukovaru je ponovno stvoreno zajedništvo i jedinstvo.


Također je rekao kako je HDZ u Vukovaru napustilo nešto manje od 10 posto članova, a više od 100 Vukovaraca zatražilo je pristupnicu, što je, dodao je, više od broja članova koji su napustili Gradsku organizaciju HDZ-a.

Ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac je rekla kako je gradonačelnik Ivan Penava, koji je prošlog tjedna zajedno s dotadašnjim vodstvom vukovarskoga HDZ-a i gradskim vijećnicima iz te stranke napustio HDZ, radio dobro za grad Vukovar kao član HDZ-a, ali je njegovo napuštanje stranke neoprostivo.

Vukovarski gradonačelnik i zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Ivan Penava prošlog je tjedna napustio HDZ i nastavio djelovati neovisno. Osim njega, HDZ-u su napustili i predsjednik vukovarskoga Gradskog odbora HDZ-a, svi zamjenici predsjednika, predsjednik Gradskog vijeća, svi vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću te svi predsjednici temeljnih organizacija. Istog dana, vukovarsko-srijemski Županijski odbor HDZ-a raspustio je tijela vukovarske Gradske organizacije HDZ-a i za povjerenika imenovao Nikolu Mažara.

Datum objave: 28.05.2020.