Autor: CroExpress/hina

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro prodao je uoči izbora svoje udjele u dvjema tvrtkama, tvrtki MB Kvadrat koja je vodila parking pokraj zagrebačke bolnice Merkur, te tvrtki Omega software koja je razvila kompjutorski software za lokalne općine.

“Miroslav Škoro prodao je udjel u tvrtki koja je vodila parking u Zagrebu. Kupio ga je njegov dosadašnji partner Branko Žibrat, to je ionako bila njegova poslovna priča. Škoro je sad izašao iz toga potpuno”, kazao je politički tajnik stranke Domovinski pokret Mario Radić a prenosi Jutarnji list. Po njegovim riječima, Škoro se također povukao iz suvlasništva tvrtke Omega software, koje je bio jedan od osnivača i članova društva, a koja je u posljednjih nekoliko godina sklopila brojne poslove s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Škorin udjel u toj tvrtki iznosio je pet posto. Prema pisanju Jutarnjeg lista, u sudskom registru brisanje Škorina vlasničkog udjela u tvrtki Omega software d.o.o. provedeno je 10. ožujka ove godine, dok u sudskom registru još nije vidljivo da je Miroslav Škoro prodao udjele u tvrtki MB Kvadrat, koja vodi parking pokraj zagrebačke bolnice Merkur. Radić je ustvrdio da je kupoprodajni ugovor potpisan i da je brisanje stvar procedure.

Datum objave: 22.05.2020.