Autor: CroExpress

U Hrvatskoj imamo samo jedan novi slučaj zaraze priopćeno je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera. Sljedeća će se održati tek u ponedjeljak, 18. svibnja u 14 sati, a Stožer će preko vikenda poslati priopćenje. Razlog je dobra epidemiološka situacija, kazao je Davor Božinović.

‘U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježen samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, tako da je ukupan broj oboljelih 2222. Od jučer je u KBC-u Split preminula ženska osoba rođena 1923. godine, koja je bila u domu umirovljenika u Makarskoj, tako da je u Hrvatskoj ukupno 95 preminulih. Na respiratoru je osam oboljelih, a hospitaliziranih je 142. Ukupno se dosad oporavilo 1869 bolesnika zaraženih koronavirusom’, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Krunoslav Capak kazao je i kako je do sada 13 oboljelih s leta iz Frankfurta. Devet radnika, a ostalo su putnici ili njihovi kontakti.

A na pitanje što je s dolaskom ostalih radnika iz Švedske kazao je kako ‘kod COVID-19 nema jamstva, ali osoba koja je dogovarala povratak radnika iz Švedske iskusan je epidemiolog. U suradnji s poslodavcem dogovoreno je da oni koji imaju simptome ostanu tamo. Na granici će im se uzeti bris’, 

Datum objave: 15.05.2020.