PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.06.2020
tekst
tekst

Hrvatska

KAKO PRAKTIČNO, ZAGREB UVEO DRIVE IN DIJAGNOSTIKU KORONAVIRUSA Građani mogu brže otkriti jesu li zaraženi, ne moraju ni izlaziti iz osobnih automobila

foto: NZZJZ

foto: NZZJZ

Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom.

Autor: CroExpress

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"  uvedena je "drive in" dijagnostika koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba. Osobe pri ovom testiranju ne moraju izlaziti iz osobnih automobila, što povećava razinu sigurnosti osobe koja se testira i zdravstvenih djelatnika sa Zavoda. Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba.

Iz Zavoda poručuju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi putem odabranog liječnika obiteljske medicine. Imajući u vidu dobrobit i zdravlje građana, osobito u ovim izvanrednim okolnostima, ovo je tek jedna od mjera koju su Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane.

01.04.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.