Autor: CroExpress

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na konferenciji za novinare iznio je prijedlog da se planirana sredstva za kupnju bonova za Uskrs, namijenjena za djelatnike gradskih upravnih tijela, ustanova i trgovačkih društava u vlasništvu Grada i njihovih podružnica, uplate na poseban račun koji je otvorio Grad Zagreb za saniranje posljedica potresa.

Riječ je o više od 24 tisuće djelatnika, a uskrsnica predviđena temeljem Kolektivnog ugovora iznosi 600 kuna po radniku, odnosno ukupno oko 14,5 milijuna kuna. Sindikati Gradske uprave, gradskih ustanova, zavoda i službi, uključujući i vatrogasce, dali su svoju suglasnost. Gradonačelnik je pozvao predstavnike sindikata iz Grupe Zagrebački holding te ZET-a i Velesajma da bez puno razmišljanja učine isto i pridruže se ovoj mjeri zajedništva i solidarnosti.
Napomenuo je kako s obzirom na kriznu situaciju, nabave i podjele bonova za Uskrs svakako neće biti. Kao dodatnu mjeru, gradonačelnik je pozvao zaposlenike Gradske uprave, gradskih ustanova i društava, koji imaju plaću dva puta veću od prosječne, da 20 % od svoje plaće doniraju u Zakladu solidarnosti ili za sanaciju šteta od potresa.

Također, svi koji žele donirati to mogu učiniti putem posebnog računa: IBAN HR5723600001502749340 SWIFT ZABAHR2X

Datum objave: 30.03.2020.