Autor: CroExpress

Na konferenciji za medije koju su imali u petak u 9 sati, ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je da će, dok god postoji linearni rast, popuštati mjere kako bismo sve više i sve optimalnije funkcionirali u ovim izvanrednim uvjetima.

Objasnio je, naime, da će određene trgovine u sastavu tržnica dobiti dopuštenje za rad kako bi se povećao kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo hrvatskoj poljoprivredi, a riječ je o onima za prodaju hrane i higijenskih artiklala, poljoprivrednim trgovinama i trgovinama koje prodaju hranu za životinje.

Osim toga, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt danas je na konferenciji uputio apel građanima da se paze prevaranata koji su se pojavili ovih dana. “Ne otvarajte onima koji traže novac. Naši volonteri ne traže novac. Molim sve one koje su volonteri tražili novac neka to dojave našoj policiji. Mi skrbimo za oko 10 tisuća obitelji, ali molim građane da ne doživljavaju naše volontere kao kurirsku službu”, istaknuo je Markt.

Datum objave: 27.03.2020.