Autor: Hina/CroExpress

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak su većinom glasova odbacili prijedlog izmjena i dopuna GUP-a gradonačelnika Milana Bandića, nakon što su prethodno većinom glasova odbacili 11 HDZ-ovih amandmana na taj dokument.
Od 49 zastupnika za GUP ih je bilo 18 te 31 protiv.
Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u Skupštini Kazimir Ilijaš izjavio je da su time što nisu podržali izmjene GUP-a, jer Bandićevi zastupnici nisu podržali njihove amandmane, pokazali da su demokratska stranka koja drži do principa, te da ostaju u koaliciji s Bandićem.

“Mi smo pokazali da smo demokratska stranka koja drži do principa i pokazali smo našu vjerodostojnost. No, to što nismo podržali GUP jer nisu podržani naši amandmani ne znači da dalje nećemo nastaviti suradnju u smislu boljeg života u Zagrebu”, rekao je Ilijaš. Kaže da oporba, koja sada likuje, time izvodi performanse, a oni u HDZ-u djeluju i rade.

Na pitanje ostaje li HDZ u koaliciji s Bandićem, budući da su srušili jedan od njegovih najvažnijih dokumenata, Ilijaš je rekao da zastupnici HDZ-a i dalje podržavaju točke koje smatraju da su u redu. Kako je proteklo glasanje o GUP-u pogledajte u videu koji je snimila Hina.

Datum objave: 12.02.2020.