PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

31.03.2020
tekst
tekst

Hrvatska

BURNA SJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE Nakon sati i sati rasprave o Bandićevu GUP-u, sjednica se nastavlja u ponedjeljak

foto: Hina/Daniel Kasap

foto: Hina/Daniel Kasap

U posljednji trenutak HDZ i zagrebački gradonačelnik podnijeli ukupno čak 86 amandmana na prijedlog izmjena i dopuna GUP-a.

Autor: Hina/CroExpress

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavlja se 10. veljače raspravom o izmjenama i dopunama GUP-a te 86 amandmana koliko ih je ukupno jučer podnio HDZ, sam gradonačelnik Milan Bandić koji je i predlagatelj točke dnevnog reda te njegova stranka. Zagrebački HDZ podnio je 15 amandmana na prijedlog izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba, stranka Milana Bandića BM 365-stranka rada i solidarnosti i Zelena lista podnijela ih je čak 65, dok je zagrebački gradonačelnik podnio njih šest.

S obzirom na to da su amandmani podneseni po hitnoj proceduri, zastupnici su o svakom pojedinačno morali glasati hoće li biti uvršteni u dnevni red, te su, nakon procedure koja je potrajala sat vremena, svi prihvaćeni i uvršteni u dnevni red. Prethodno je, prije uvrštavanja amandmana na dnevni red, Odbor za prostorno uređenje gotovo tri sata raspravljao jesu li podneseni amandmani u skladu s izmjenama i dopunama nakon što je Anka Mrak Taritaš (Glas) ustvrdila da nisu jer se dio njih ne odnosi na izmjene i dopune GUP-a, već samo na GUP.

Odbor za prostorno uređenje i i Odbor za statut, poslovnik i propise nakon trosatne su rasprave donijeli odluku da su amandmani podneseni sukladno proceduri. O amandmanima koje zastupnici prihvate u nastavku sjednice, treba se očitovati i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja

07.02.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.