PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

03.04.2020
tekst
tekst

Hrvatska

PLENKOVIĆ DANAS S PAPOM U VATIKANU Premijer pozvao papu Franju da dođe u Hrvatsku

foto: HINA/ POOL/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

foto: HINA/ POOL/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Ovo je njegov drugi službeni posjet Svetoj Stolici i drugi susret s Franjom.

Autor: Hina/CroExpress

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarat će danas u Vatikanu s papom Franjom i s vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom. Ovo je njegov drugi službeni posjet Svetoj Stolici i drugi susret s Franjom, te ga je ponovno, kao i u listopadu 20017., pozvao u Hrvatsku u kojoj u dosadašnjih sedam godina pontifikata nije bio.

Ovaj put će razgovarati o temama u zajedničkom interesu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a i Papine globalne uloge. Tu je posebice riječ o migracijama, borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, demografskim izazovima u Europi te zajedničkim naporima u borbi protiv klimatskih promjena.

Plenković će s Franjom razgovarati i o ekumenskom i međureligijskom dijalogu, osobito nakon dvaju važnih događaja održanih u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a: susreta s predstavnicima Vijeća biskupskih konferencija EU-a i Konferencije europskih crkava te Međunarodne konferencije "Ljudsko bratstvo – temelj sigurnosti i mira u svijetu" u organizaciji Lige muslimanskog svijeta, Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i Hrvatske biskupske konferencije.

06.02.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.