PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

27.02.2020
tekst
tekst

Hrvatska

PROSVJED PROTIV MILANA BANDIĆA Udruge pozivaju na protest pod nazivom 'Dosta je!' zagrebačkog gradonačelnika

foto: Zelena akcija

foto: Zelena akcija

Dan 1. veljače je izabran kao dan za prosvjed jer tada stupa na snagu novi sustav naplate odvoza otpada koji građanima višestruko poskupljuje račune.

Autor: CroExpress

Veliki prosvjed protiv Bandićeve otimačine pod nazivom "Dosta je!" održat će se u subotu 1. veljače u 16 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a organiziraju ga udruga Siget te Zelena akcija i Pravo na grad. Pozivaju na prosvjed sve građane i građanke kojima je dosta klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb. Organizatori ističu kako gradonačelnik Milan Bandić za svoje ortake čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a stanovnike Zagreba ostavlja da se guše u smeću čiji odvoz još i drastično poskupljuje.

Dan 1. veljače je izabran kao dan za prosvjed jer tada stupa na snagu novi sustav naplate odvoza otpada koji građanima višestruko poskupljuje račune bez ikakvih valjanih argumenata i uz nefunkcionalan sustav prikupljanja otpada. Osim toga, samo nekoliko dana kasnije zastupnici Gradske skupštine odlučivat će o zagrebačkom Generalnom urbanističkom planu (GUP-u). Baš na temi GUP-a testirat će se podrška Bandićevih političkih partnera.

Očekivano trajanje prosvjeda je 2 do 2,5 sata, a govorit će Gordana Pasanec (Siget i Zagreb te zove), Jelena Miloš (Pravo na grad), Branka Genzić – Horvat (UZOR), Marko Košak (Zelena akcija) i Bernard Ivčić (Zelena akcija). Prosvjed će voditi Marina Orsag, a glazbenu podršku će pružiti nekoliko sastava (Le Zbor, Renato Metessi i zvijezde, Phantasmagoria, Trobecove krušne peći, Tearstopers, VIS Pardon te Rabat). Prosvjed su video porukama do sada podržali Kawasaki 3p i Remi iz Elementala.

29.01.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.