Autor: Hina/CroExpress

“Kad gospodin Milanović preuzme dužnost, neću ga ni kritizirati niti hvaliti ili komentirati njegov rad, ali ću nastaviti raditi na brendiranju Hrvatske, na rješavanju društvenih pitanja od zlostavljanja općenito, ne samo u obitelji, već u školama i drugdje, zaštite okoliša i čistog Jadrana”, poručila je to hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Jeruzalemu gdje je sudjelovala na Svjetskom forumu o holokaustu u Yad Vashemu.
Predsjednički mandat istječe joj 19. veljače, pa je istaknula kako se želi prvo odmoriti pa razmišljati o brojnim poslovnim ponudama koje je dobila. “Evo danas me toliko državnika pozvalo “daj se javi još, daj dođi malo do mene prije nego što odeš i nakon što odeš”, da bih mogla popuniti cijeli program do kraja mandata, ali naravno bit će tu i tamo još pokoji posjet, opraštanje s kolegama, ali ostajem, tu sam”, rekla je Grabar-Kitarović.

“Ja sam mislila da neću uzeti ured, ali sad nekako razmišljam da treba ta neka baza ako želite raditi ozbiljan posao, a ja ne mogu sjediti negdje i ništa ne raditi. Ali pustite me još malo da se odmorim, da ovo sve prođe pa ćemo znati detalje”, rekla je novinarima nakon održanog foruma u povodu povodom 75. obljetnice oslobađanja nacističkog koncentracijskog logora Auschwitza u kojem je pogubljeno više od milijun Židova.

Datum objave: 24.01.2020.