Autor: CroExpress

Kao izaslanik ministrice poljoprivrede Marije Vučković konferenciju pod nazivom ‘Digitalna poljoprivreda’ koja se danas održava na Agronomskom fakultetu u Zagrebu otvorio je državni tajnik Tugomir Majdak.

– Nova zajednička poljoprivredna politika EU nudi strateški i financijski okvir za realizaciju ciljeva održive europske poljoprivrede u budućnosti. Hrvatska će kroz buduću Strategiju poljoprivrede i ruralnih područja, te poglavito kroz Strateški plan odgovoriti na potrebe hrvatskih poljoprivrednika. Intervencije će biti usmjerene na osiguranje sigurnog dohotka poljoprivrednika, investicije u povećanje konkurentnosti, zahtjeve vezane za okoliš i klimu, ali i u funkcionalnu poljoprivrednu infrastrukturu, te nužne inovativne i projekte koji osmišljavaju mladi poljoprivrednici.
Digitalna poljoprivreda je budućnost, a znanstveni i stručni projekti akademske zajednice kao partnera moraju u što većoj mjeri imati primjenu u poljoprivrednoj praksi, kako kod većih poljoprivrednih sustava, tako i kod OPG-ova u Hrvatskoj, u svom izlaganju na konferenciji, između ostalog, kazao je Majdak.

Datum objave: 10.12.2019.