PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.08.2020
tekst
tekst

Hrvatska

U ZAGREBU OTVORENA KONFERENCIJA 'DIGITALNA POLJIPRIVREDA' Tugomir Majdak: Radimo na osiguranju stabilnog dohodka poljoprivrednika

Foto: Facebook/Tugomir Majdak

Foto: Facebook/Tugomir Majdak

Autor: CroExpress

Kao izaslanik ministrice poljoprivrede Marije Vučković konferenciju pod nazivom 'Digitalna poljoprivreda' koja se danas održava na Agronomskom fakultetu u Zagrebu otvorio je državni tajnik Tugomir Majdak.

- Nova zajednička poljoprivredna politika EU nudi strateški i financijski okvir za realizaciju ciljeva održive europske poljoprivrede u budućnosti. Hrvatska će kroz buduću Strategiju poljoprivrede i ruralnih područja, te poglavito kroz Strateški plan odgovoriti na potrebe hrvatskih poljoprivrednika. Intervencije će biti usmjerene na osiguranje sigurnog dohotka poljoprivrednika, investicije u povećanje konkurentnosti, zahtjeve vezane za okoliš i klimu, ali i u funkcionalnu poljoprivrednu infrastrukturu, te nužne inovativne i projekte koji osmišljavaju mladi poljoprivrednici.

Digitalna poljoprivreda je budućnost, a znanstveni i stručni projekti akademske zajednice kao partnera moraju u što većoj mjeri imati primjenu u poljoprivrednoj praksi, kako kod većih poljoprivrednih sustava, tako i kod OPG-ova u Hrvatskoj, u svom izlaganju na konferenciji, između ostalog, kazao je Majdak.

10.12.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.