Autor: CroExpress
Obitelj Maršanić je jučer ogradama počela zatvarati i betonirati okretište tramvaja u zagrebačkom kvartu Prečko i time blokirala tramvajski promet, javlja RTL.

Jugoslavija je Maršanićima uzela zemlju da bi izgradila cestu koja nikada nije ni napravljena.
Maršanići su 1997. godine tražili zemlju natrag no to se nikad nije dogodilo.


Cijeli slučaj dodatno se zakomplicirao kad je Grad Zagreb baš na njihovoj čestici u Prečkom sagradio okretište tramvaja.

Maršanići su nedavno zaprijetili da im je dosta toga da ih Grad Zagreb desetljećima zavlači i da će, ako im se ne plati naknada, na svojoj parceli istovariti 15 kubika zemlje i blokirati promet.

Tvrdili su da će, ako im se ne plati naknada, pozvati zaštitare i na svojoj parceli istresti 15 kubika zemlje i blokirati promet.

Na okretište je stigao i gradonačelnik Milan Bandić koji je u lipnju novinarima Potrage rekao da se ništa neće blokirati.

‘Neće oni blokirati ništa, Grad nikome nije ostao dužan niti će ostati, obratite se Uredu za imovinu, oni će vas dalje informirati’, poručio je tada gradonačelnik Bandić.

Danas je pak nakon kratkog telefonskog razgovora rekao da će: ‘Sve biti u redu’ i da će obitelji biti isplaćena odšteta.

Datum objave: 02.10.2019.