Autor: CroExpress

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u Matici hrvatskoj, gdje joj je i prije 5 godina bio izborni stožer, u utorak će i službeno objaviti ulazak u kampanju za drugi mandat.

Upravo zbog najave ulaska u kampanju koja je upućena medijima – predsjednica je otkazala jučerašnje obveze i na Pantovčaku obavljala posljednje pripreme, pišu vijesti.hr.

Grabar Kitarović točno u podne kreće u predsjedničku utrku, četiri mjeseca nakon što je kazala da će kandidaturu objaviti na jedan ‘lijep i sunčan dan’.
‘Ništa se nije otezalo’, kažu u stožeru, ‘tri mjeseca prije izbora je idealno vrijeme’.

Prije pet godina njezinu kandidaturu najavio je tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u lipnju na saboru stranke. Grabar Kitarović tada se javila iz Dubrovnika gdje je bila na skupu kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a. 
‘Glavni i jedini razlog zbog kojeg ulazim u kampanju jest poboljšati stanje u Hrvatskoj. Gledam građane kako kopaju po kantama za smeće i moram reći da nikad nisam mislila da ću morati u Hrvatskoj ostavljati hranu u čistim vrećicama, uz kante za smeće da ti ljudi ne bi kopali po kantama. Mislim da u Hrvatskoj potreban ne zaokret, već preokret’, kazala je prije pet godina Grabar-Kitarović. Potporu koju je dobila tada, u njezinom stožeru očekuju i danas. ‘Očekujem potporu centra, desnog centra i desnice, ali i onih koji su apolitični’, kaže voditelj izbornog stožera Ivan Anušić. Ne boje se, kažu, ni Miroslava Škore niti Zorana Milanovića, a u kampanji će se fokusirati na sebe.

Datum objave: 02.10.2019.