Autor: CroExpress/Hina

Izjava o financijskim interesima dostupna je na službenim stranicama Europskog parlamenta i datirana je s 12. rujnom.
Kandidatkinja za potpredsjednicu Komisije za demografiju i demokraciju posjeduje 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4105,91 eura i 63 dionice HT-a u vrijednosti 1354,71 eura.

Šuica nadalje navodi obiteljsku kuću u Dubrovniku, stan u Zagrebu, kuću na Blidinju u Bosni i Hercegovini koje sve glase na njezinog supruga. Nije objavila podatake o vrijednosti tih nekretnina.

Navodi još kuću i zemljište na Pelješcu koji su u djelomičnom vlasništvu supruga te tvrtku DUBE d.o.o. za pomorski prijevoz koja ne posluje od 2016.

U nastavku izjave o financijskim interesima navela je kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988., što joj nasljedstvo od roditelja.

Udruga Gong zatražila je nedavno da Šuica zaustavi višegodišnja nagađanja o porijeklu i vrijednosti svoje imovine i da objavi imovinske kartice s početaka svoje političke karijere, kao i nalaz porezne inspekcije vezano za njenu imovinu koja je prema medijskim napisima vrijedna pet milijuna eura.

Premijer Andrej Plenković na to je rekao da je Šuica prijavila sve što je trebala prijaviti, a Gong optužio da glumi neovisnu udrugu koja je u stvari produžena ruka SDP-a. Šuičina nasljednica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak kazala je, pak, da Gong propitivanjem njezine imovine u suradnji s SDP-om opstruira državu i ruši joj ugled.

Datum objave: 30.09.2019.