Autor: CroExpress/Hina
Nevrijeme s jakim udarima vjetra pogodilo je u noći s petka na subotu splitsko područje i Dalmaciju koje je izazvalo rušenje stabala na kopnu i nasukavanje plovila na moru.  
Jaki udari vjetra između 22 i 24 sata dostizali su brzinu i od 40 čvorova što je na srednjodalmatinskom dijelu Jadranskog mora stvaralo velike valove koji su nasukavali plovila, rekli su Hini u Pomorskom meteorološkom centru Split.  
Nacionalna središnjica za trganje i spašavanje na moru zaprimila je oko 130 dojava o nasukavanju plovila, a te su dojave uglavnom stizale od osoba na tim plovilima ili očevidaca ali nema informacija o ozlijeđenima ili stradalima, rekao je dežurni u toj središnjici.  
Na splitskom i solinskom području vjetar je lomio i čupao stabla koja su padala po prometnicama, a na više mjesta su stabla padala na parkirana vozila i oštetila ih, rekli su u centru 112 u Splitu. Dodali su da su na više mjesta od siline vjetra padali na tlo i električni stupovi, a na trogirskom je području bilo privremeno nestajalo i struje.

Datum objave: 03.08.2019.