PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

09.12.2019
tekst
tekst

Hrvatska

UTJECAJNI HNS-ovac INZISTIRA NA IZLASKU HNS-a IZ VLADE 'Ako se to ne prihvati, izaći ću iz stranke!'

Foto: Hina

Foto: Hina

Hoće li Hrvatska ići na prijevremene parlamentarne izbore?

Autor: CroExpress/Jutarnji list

Matija Posavec, HNS-ov međimurski župan i mogući novi predsjednik stranke koji se nedavno javno ispričao biračima i članovima zbog koalicije s HDZ-om te zastupa stav da narodnjaci moraju izaći iz Vlade, od stranačkih tijela zahtijeva da se o tome što prije očituju, a ako stranka ne prihvati taj njegov koncept, spreman je na sve pa i na izlazak iz stranke, piše u ponedjeljak Jutarnji list.  

Tim svojim stavovima Posavec je ponovno unio nemir u HNS, kojemu možda opet prijeti raskol, a uzbudio je duhove i u HDZ-u koji je upravo smijenio nekoliko ministara zbog afera nakon ucjene junior partnera. 

Odmah nakon tog njegova istupa, iz HNS-a su počele dolaziti neslužbene informacije da im nije jasan Posavec, da su uložili milijun kuna u njegovu kampanju te žrtvovali savez sa SDSS-om i jedan mandat na europarlamentarnim izborima. 

Tvrde da je blizak Mati Radeljiću i da igra za Škoru, da je i sam u Međimurskoj županiji u pet općina koalirao s HDZ-om, ističe dnevnik. S druge strane i iz HDZ-a stižu otrovne strelice. Oni za Jutarnji tvrde da je Posavec bio glavni zagovornik koalicije, da je odmah nakon razlaza s Mostom, i prije Vrdoljaka i Ferenčaka, zvao Plenkovića više puta i nudio se za koaliciju. 

Nešto slično je rekao i premijer u petak u intervjuu HRT-u kada je izjavio kako je Posavec bio jedan od onih 'koji je u onoj noći preokreta jako puno radio na tome da HNS podrži HDZ-ovu Vladu'. 

'Jedino što je točno jest to da ni ja osobno, ni moja lokalna organizacija nismo podržali koaliciju, odmah nakon toga sam dao ostavke na sve funkcije u stranci, a točno je i da je HDZ radio golem pritisak na mene da tu koaliciju preslikam u županiju', odgovara Posavec. Dodaje kako premijerove izjave nisu točne te da uopće nema njegov broj, donosi Jutarnji list.

22.07.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.