Autor: CroExpress/HRT
Hrvatski studiji od nove akademske godine 2019./2020. uvode novi studijski program Demografija i hrvatsko iseljeništvo. Integrirani studij bit će posebno važan u iseljeničkim društvenim, promidžbenim, diplomatskim i sličnim djelatnostima izvan naše zemlje
Studij je zamišljen kao dvodisciplinarni studij, u kombinaciji s filozofijom i kulturom, latinskim jezikom, komunikologijom, kroatologijom, povijesti ili sociologijom, javlja HRT.
Tijekom pet godina studenti će imati priliku razvijati znanja i sposobnosti vezane uz stanovničku i iseljeničku problematiku, temeljem kojih će pridonositi razvoju cjelokupne hrvatske populacije.  
‘Predviđeno je sudjelovanje sveukupno više od 40 profesora i stručnih suradnika. Među predmetnim profesorima imamo demografe, ekonomiste, jezikoslovce, filozofe, komunikologe, kroatologe, povjesničare, politologe, pravnik i sociologe’, ispričao je pročelnik Hrvatskih studija, prof. dr. sc. Mario Grčević.  
Ukupno razumijevanje stanovništva kao najvažnijeg čimbenika svakog društva i prostora omogućit će zapošljavanje u sustavima nacionalne, regionalne i lokalne uprave, hrvatskim predstavništvima u inozemstvu, znanstveno-istraživačkim ustanovama, sigurnosnim sustavima i slično.

Datum objave: 13.07.2019.