Autor: CroExpress

Predstavljanje turističke ponude Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije održano je prošli tjedan 4. video konferencijom „Solo Croatia Project“.

Na video konferenciji u organizaciji konzultantice za turizam Irene Rapoport i uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Izraelu sudjelovalo je 23 hrvatskih i izraelskih sudionika, prenosi Hrvatska matica iseljenika. Splitsko-dalmatinsku županiju predstavila je agencija Dreamtime, koja je ove godine u veljači već sudjelovala i na IMTM Tel Aviv, najvećem turističkom sajmu u Izraelu.

Na video konferenciji predstavljena je kulturna, ugostiteljska i hotelska ponuda grada Splita, Trogira kao i otoka Brača, Hvara, Šolte i Visa. Šibensko –kninsku županiju s posebnim osvrtom na kulturnu i povijesno-umjetničku ponudu grada Šibenika te na prirodne ljepote nacionalnih parkova Krka i Kornati predstavio je turistički vodič za županiju Dario Mikulandra.

Zadarsku županiju uz promotivni video o gradu Zadru i o otocima zadarskog arhipelaga predstavila je agencija Terra Travel. Istaknuta je atraktivnost same regije za nautički turizam i mogućnost individualiziranog, mirnog odmora koji će se tražiti u sezoni 2020. Na video konferenciji sudjelovali su i predstavnici pet izraelskih turističkih agencija, ali i pojedini individualni sudionici, koje je posebno zanimalo aktualno popuštanja mjera oko koronavirusa u Republici Hrvatskoj i otvaranje hrvatskog turističkog tržišta.

Video konferencije se nastavljaju svaki petak do kraja svibnja.

Datum objave: 22.05.2020.