Za potrebite i stradale u razornom potresu na području Petrinje, Siska i Gline iz Hrvatske katoličke župe i Hrvatskog Centra Salzburg poslano je četiri pošiljke pomoći.

Njihovo priopćenje ovdje donosimo u cjelosti:

‘U prikupljanju su Hrvatima iz Salzburga i okolice u pomoć priskočili prijatelji Austrijanci, političari, gospodarstvenici, čelnici Grada Salzburga i mnogi drugi.

Prva interventna pošiljka sadržavala je 17 tona namirnica i higijenskih potrepština, a besplatan prijevoz od Salzburga do stradalih područja u Hrvatskoj, organizirala je obitelj Gavrančić. Od srca im zahvaljujemo.

U druge dvije pošiljke poslane su gumene čižme, lopate, krampovi i radne nepromočive jakne, a u trećoj pošiljci bolnički kreveti, invalidska kolica, hodaljke  (donacija obitelji Tapp) i pomoćni ležajevi.

U četvrtoj pošiljci, a na inicijativu obitelji Davora Drežnjaka u prikupljanje pomoći se uključila i obitelj Moldan (Baustoffe Kuchl), koja je darovala 20 paleta vezne žbuke (ca. 25 tona), a obitelj Palfinger se ovom prigodom pobrinula za besplatan prijevoz.

U idućim danima punimo još četiri šlepera sa sljedećim materijalom: veznom žbukom, građevinskom ciglom, žbukom za unutarnje radove i crijepom.

Ovim putem izričemo ZAHVALU SVIMA koji su osobno donirali živežne namirnice, i ostale potrepštine, kao i Hrvatskoj zajednici mladih okupljenih u hrvatskom folkloru „Vilim Cecelja“ i Hrvatskom Centru Salzburg, mnogim vrijednim rukama koje su odradile veliki posao pakiranja, razvrstavanja i utovara svih humanitarnih pošiljaka.

ZAHVALA ide i donatorima u novcu – neposredno ili putem bankovnog računa.

U srijedu, 27. siječnja, uputili smo i novčani iznos u visini od 50 tisuća eura na račun Hrvatskog Caritasa u Zagrebu za nabavku 6 stambenih kontejnera.

Drugi dio prikupljenog novca u visini od 10 tisuća eura dostaviti ćemo Caritasu Sisak za nabavku konzervirane hrane u hrvatskim tvrkama te za raspodijelu potrebitima.

Posebnu ZAHVALU izričemo i „CroExpressu“ za objave u medijima, a kojima su mnogi bili potaknuti i otvorili svoja srce i ruke za stradale u potresu.’


Autor: CroExpress Datum objave: 27.01.2021.