Na Facebook – Messenger “Halo, inspektore”, Europskog centra izvrsnosti potrošača – ECIP, udrugu za zaštitu potrošača stigla je zanimljiva i kritična poruka Anite (Hrvatice) i njenog supruga iz Bavarske (Nijemca), iz Augsburga.

Došli su iz Njemačke na ljetovanje u Istru i zatim u Dalmaciju. I sve je bilo super, osim nekoliko stvari koje su im jako zasmetale u našim trgovinama, a to su: pokvareno, trulo ili staro, uvelo voće i povrće, nečistoća i odnosi prema kupcima…

Kao očevidni dokaz, Anita je poslala slike iz Plodina u Fažani gdje je snimila prljave podove prekrivene papirima od kartonskih kutija, trulo i ugnjilo voće… Nakon što je upozorila trgovkinje, dobila je “jezikovu juhu” – što misli koliko imaju čistačica (sve rade same – op. ur.), požalile su se na plaću i kazale da rade kao robovi, a ako joj se ne dopada njihova trgovina neka ide dalje.

Na komentar da takvo nešto nije nikad vidjela u svojih 40 godina života u Njemačkoj, dobila je odgovor: “Pa zašto onda dolazite u Hrvatsku ako vam je tamo tako dobro?”

Šokirani su napustili Plodine i tražili inspekciju, koju nisu dočekali.

FAŽANA: KAKVA JE TO TRGOVINA? Na naš Messenger stigla je zanimljiva i kritična poruka Anite (Hrvatice) i njenog supruga…

Objavljuje Halo, inspektoreSubota, 10. srpnja 2021.

Autor: CroExpress Datum objave: 10.07.2021.