Sve kućice opremljene su grijanjem, kuhinjom i kupatilom, a donacija je usmjerana na Dobrovoljno vatrogasno društvo Vojnić koje će direktno raspodijeliti donaciju onima kojima je to najpotrebnije.

Već danima u Stuttgartu Hrvati koji tamo žive rade sve što je u njihovoj moći da pomognu unesrećenima u domovini. Prvi zadatak bio je sortirati i poslati svu prikupljenu hranu, odjeću, robu, higijenske potrebštine, kao i ostalu tehničku opremu. 

U zajedničkoj akciji pokrenutoj od strane portala Hrvati Stuttgart i Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart skupili su više od 20.000 eura. Od tog novca kupljeno je šest kamp kućica za stradale obitelji u Glini, Petrinji i Sisku. U kupljene kamp kućice zbrinut će šest potrebitih obitelji s pogođenog područja.

Sve kućice opremljene su grijanjem, kuhinjom i kupatilom, a donacija je usmjerana na Dobrovoljno vatrogasno društvo Vojnić koje će direktno raspodijeliti donaciju onima kojima je to najpotrebnije u ovom trenutku.

Donacija je uspješno pristigla na odredište u subotu, a u najkraćem mogućem roku u kućice će biti smješteno šest obitelji.

“Ovu priliku koristimo da još jednom zahvalimo svim dobrim ljudima. Veliko hvala svim Hrvatima iz Stuttgarta, ali i našim mnogobrojnim prijateljima ostalih nacionalnosti koji su se također odazvali u velikom broju”, poručili su s portala Hrvati Stuttgart.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 13.01.2021.