Vjernici Hrvatske katoličke misije iz njemačkog grada Ludwigshafena dovezli su dva šlepera crkvenog namještaja iz desakralizirane crkve sv. Norberta u obližnjem Kaiserslauternu, kao pomoć pri obnovi nakon nedavnih potresa župi Pešćenica.

Humanitarna akcija organizirana je na poticaj Ante Vasilja, pastoralnog suradnika u toj misiji, te pod vodstvom fra Slavka Antunovića, voditelja misije.

U posredovanju je u ime Hrvatskog Caritasa sudjelovao Boris Peterlin, koji je spojio darivatelje i potrebite, te koordinirao dostavu pomoći.

Nakon nedavnih potresa, koji su teško oštetili brojne crkve u Sisačkoj biskupiji, i župa Uznesenja BDM u Pešćenici je privremeno ostala bez svoje župne crkve, koja je znatno oštećena u potresu.

Nakon dva pregleda statičara, crkva je označena kao opasna za korištenje. Zbog toga, župa ima svoj liturgijski prostor u filijalnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Donjem Vukojevcu, koja je još uvijek u izgradnji, te nije imala sav potreban liturgijski inventar.

Tom donacijom bit će opremljena crkva u Donjem Vukojevcu, a pomoći će se i još dvjema župama u Sisačkoj biskupiji da opreme privremene liturgijske prostore.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 23.02.2021.