PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

08.08.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

TAKO JE TO U NJEMAČKOJ Završila u zatvoru zbog neplaćanja TV pretplate

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Ilustracija (foto: pixabay.com)

Inkasator ju je s policijom pronašao na poslu.

Br. pregleda: 5851

Autor: Z.S./Die Welt

Sieglinde Baumert od 4. veljače 2016. nije obvezna plaćati TV pretplatu. Naime, posljednja dva mjeseca ova žena je u zatvoru. U njemu je završila nakon što pretplatu nije plaćala od 2013. godine.

Baumert smatra da je TV pretplata u Njemačkoj nelegalna pa je stoga ne plaća. Kada je god dobila opomenu, nije je ignorirala već je pokušala to dokazati. No, to inkasatore nije impresioniralo.

4. veljače TV inkasator ju je pronašao; oko 10:30 se pojavio s policijom na njenom poslu. Pozvali su je da dođe u glavnu dvoranu gdje je inkasator stajao s dva policajca. Upitao ju je je li spremna ispuniti svoju obvezu, što je ona odbila. Odveli su je u policijsku postaju u Bad Salzungenu, a odande ravno u pritvor u Chemnitz. 

Baumert zatvor shvaća kao svojevrsno testiranje vlastitih granica. Kada je nakon hladnog obroka u 16 sati zatvore u ćeliju, čita. Dobija i dosta pošte od onih koji je podržavaju. Ideju o neplaćanju dobila je s interneta, gdje se širila inicijativa za reformu financiranja javnih televizija. No, odvjetnik Sascha Giller iz Jene, koji vodi pravnu borbu protiv plaćanja TV pretplate, kaže kako je Baumert pogrešno postupila. Preporuča i onima koji su protiv plaćanja pretplate da je svejedno plaćaju jer je protivljenje sili na ovaj način - uzaludno.

Baumter bi na slobodu mogla izaći u kolovozu. 

05.04.2016.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.