PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

12.08.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

NJEMAČKA TELEVIZIJA U HRVATSKOJ Deutsche Welle snima emisiju o Dubrovniku, oduševili ih gostoprimstvom

foto: Ivan Ivankovic/Pixabay

foto: Ivan Ivankovic/Pixabay

Prethodnih godina njemački turisti bili su na trećem mjestu na top listi najbrojnijih gostiju u Dubrovniku, a ove godine u srpnju su na prvom mjestu.

Br. pregleda: 1067

Autor: CroExpress

U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, u Dubrovniku boravi snimateljska ekipa njemačke televizije Deutsche Welle i urednica Elisabeth Koetter, koja snima TV reportažu o Dubrovniku.

"Dubrovnik sadrži idealnu kombinaciju povijesti, kulture i sunčanog vremena te je time idealan izbor za putopisnu TV reportažu Deutsche Welle-a. Tv reportaža će prikazati kulturnu baštinu Dubrovnika, a emitirat će se u popularnoj emisiji “Check – in”. Dubrovčani su nas u potpunosti oduševili gostoprimstvom i zato ćemo se ponovno vratiti u Dubrovnik te nastaviti otkrivati i snimati cijelu regiju", izjavila je Koetter.

Satelitski program Deutsche Welle emitira se diljem svijeta na četiri kanala i to na engleskom, njemačkom, španjolskom i arapskom jeziku, a usluga emitiranja moguća je i na 30 različitih stranih jezika. Nadalje, Deutsche Welle nije jedina njemačka televizija koja je ovog srpnja snimala u Dubrovniku. Nedavno su prilog o Dubrovniku snimali i njemačka televizija ProSieben za popularnu emisiju Taff, a također i njemačka TV kuća ARD/WDR.

Njemačko tržište jedno je od najvažnijih emitivnih tržišta Dubrovnika. Prethodnih godina njemački turisti bili su na trećem mjestu na top listi najbrojnijih gostiju u Dubrovniku, a ove godine u srpnju su na prvom mjestu. Dubrovnik je direktnim letovima povezan s nekoliko njemačkih destinacija. Croatia Airlines povezuje Frankfurt i Dubrovnik pet puta tjedno, jednom tjedno Düsseldorf i jednom tjedno München, dok Lufthansa povezuje Dubrovnik i München četiri puta tjedno te Dubrovnik i Frankfurt četiri puta tjedno.

Iz turističke zajednice grada Dubrovnika napominju kako se intenziviranjem zračnog prometa očekuje porast broja turista s emitivnih tržišta, a posebno s njemačkog i britanskog.

27.07.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.