CroExpress/PR

Prema najnovijoj klasifikaciji stranih zemalja koju je donijela mađarska vlada, Hrvatska je svrstana u zelenu kategoriju što znači da mađarski državljani koji ljetuju u Hrvatskoj nemaju obavezu karantene ni predočenja testa na korona virus po povratku u svoju zemlju, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg, naglasivši kako su sve države svrstane u tri kategorije i to crvenu, žutu i zelenu.
‘Mađarsko tržište ulazi u naših top 10 emitivnih tržišta i vjerujem da će vijest o svrstavanju Hrvatske u zelenu kategoriju dodatno potaknuti naše mađarske goste da svoj odmor provedu upravo u našoj zemlji. U dosadašnjem dijelu srpnja Mađari su u Hrvatskoj ostvarili gotovo 30 tisuća dolazaka i više od 150 tisuća noćenja što je otprilike 45 posto rezultata ostvarenog u istom razdoblju prošle rekordne godine’, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, napomenuvši kako najviše Mađara trenutno boravi u Viru, Crikvenici, Rovinju, Rabu i Krku.

‘Na nedavno održanom sastanku s vlasnikom tvrtke Vir Sziget, koja se bavi prodajom i iznajmljivanjem nekretnina na otoku Viru, potvrđen je veliki interes mađarskih turista za otok Vir, ali i cijelu Hrvatsku. Ukoliko trenutna epidemiološka situacija ostane nepromijenjena, s mađarskog se tržišta očekuje zadržavanje interesa za putovanjima u hrvatske destinacije’, istaknula je Ivana Herceg.

Većem dolasku mađarskih turista zasigurno će doprinijeti i boravak jednog od najpoznatijih mađarskih YouTubera Magyarosi Csabae u Hrvatskoj. Csaba je o svom boravku objavio video ‘S kamperom u Hrvatsku: Kako je sada putovati u inozemstvo?’, koji je do sada pregledan više od 156 tisuća puta te druga dva videa na temu ‘Život u luksuznom kampu’ i ‘Kakav je sada turizam i kakav je povratak kući iz Hrvatske?’ koji su zajedno ostvarili gotovo 200 tisuća pregleda.

Datum objave: 13.07.2020.