Autor: CroExpress

Izbori u Stockholmu se neće ponavljati, objasnili su iz veleposlanstva u tom gradu nakon što se u nekim medijima pojavila informacija o ponovnim izborima zbog viška listića.

‘Netočni su napisi u pojedinim medijima i na društvenim mrežama kako će se izbori u Stockholmu ponoviti. Zbog pronađenog listića viška u kutiji za 1. izbornu jedinicu, rješenjem Državnog izbornog povjerenstva, poništeno je samo 18 glasova za tu izbornu jedinicu. Kako ti glasovi nisu mogli presudno utjecati na rezultat u 1. izbornoj jedinici, izbori se neće ponoviti’, stoji u priopćenju.

Stockholm je potencijalno trebao biti važan jer bi, u slučaju da su izbori ponovljeni, Željko Glasnović tamo, sudeći prema rezultatima na prijašnjim izborima, mogao dobiti potrebne glasove da uđe u Sabor, čime bi HDZ imao jednog zastupnika manje.

No, Glasnović ne odustaje i danas je tražio da se ponište izbori na jednom biračkom mjestu u Livnu u Bosni i Hercegovini. Njemu naime nedostaje 11 glasova za prolaz, a tvrdi da je, prema izjavi troje članova Izbornog povjerenstva na tom biračkom mjestu, prilikom brojanja glasačkih listića utvrđeno da postoji 11 listića viška. 

‘Birački odbor je odlučio tih 11 listića uskratiti Neovisnoj listi Željka Glasnovića. Prema izjavi navedenih troje članova biračkog odbora, glasački listići nisu uništeni. Očekujemo žurnu odluku Središnjeg izbornog povjerenstva kojom će se ponoviti izbori u navedenoj izbornoj jedinici, biračko mjesto 34’, poručuje Glasnović putem odvjetnika.

Iz DIP-a su, piše Dnevnik, potvrdili da su zaprimili prigovor Glasnovića te će utvrditi sve okolnosti i o prigovoru se očitovati u zakonski predviđenom roku.

Datum objave: 08.07.2020.